CV
En stor tillgång jag har skaffat mig genom åren är erfarenhet av förhandlingsteknik, betydelsen att upprätta hållbara avtal. Lika viktigt som att hålla tidsplanen som projektledare. Varierande chefsuppgifter inom restaurangbranschen kombinerat med akademisk utbildning från universitet, högskolor och kurser har underlättat samarbetet med arkitekter, konsulter, krögare, privatpersoner, myndigheter, fastighetsägare m.fl.
Arbetslivserfarenhet:
2015-2017 | Airjump Trampolinpark, projektledare Strandstigen, Lidingö, projektleder planeringsarbete Andy´s Lekland, Bromma, helhetskoncept – logistik-, F&B och konceptarbete |
2013-2015 | Utvecklar konceptet B3 och Eataly Stockholm till Håkan Pehrsson/Propertyadvisorgroup/Pembroke Real Estate, Kv. Hästen. Marknadsför koncept B3 och genomför till El Portalon, Marbella Designar och ritar en veranda till Ekströmmen Säteri, Linköping |
2012 | Presenterar “permanent kommersiell bondens marknad” för Stockholms Stad, Diligentia och LRF med intresseanmälan till Norra Djurgårdsstaden. Elite Park Avenue Hotel, Göteborg – analys- och idéuppdrag. Långängens Gård, Lidingö – “hållbarhet och trovärdighet”. Studiebesök Paris – Salon de thé/Angelina, Rue Rivoli, förslag till Karolin Forsling, AMF/Mood Säljer Gourmand, Nacka Forum till Thelin´s Konditori. Island Lodge, Stockholms Skärgård – kocksamarbete med Gåshaga Sea Lodge. Studiebesök Barcelona – tapas – Grupo Tragaluz/Cuines Sante Caterina och La Xina samt Bar Mut och Ciudad Condal |
2011 | Västermalms Strand, idépresentation – tapaskoncept till JM. Affärsresa till Kina; Shanghai-Shenzhen-Hongkong, möbelmässa med fabriksbesök för ME design & inredning. Wretmanshallarna f. 1991 återupplivas som projekt “permanent kommersiell bondens marknad” inspirerat av Eataly, New York och visionen “Sverige det nya matlandet”. Besöker The Swedish-American Chambers of Commerce, New York – “Farm to Fork” och studerar Whole Food Market samt träffar bl.a. Mario Batali, Eataly och Marcus Samuelson. |
2010 | Driftansvarig Gourmand (f.d. Gourmandise) Nacka Forum och ändrar konceptet till lunchcafé. Ritar Chariot de Café, mobil serveringsvagn La Paul åt SL, Stockholm. |
2000-2009 | Parallellt med ovan, ansvarig för möbelförsäljningen av egna designade möbler tillverkade i Asien i Mothersearth Showroom, Lidingö, www.mothersearth.nu |
2009 | Delaktig i idéskapandet av Macarong Utför presentationsunderlag för konceptet Asian Delicious i Forum Nacka. Etablerar nytt take-away koncept för tågstationer och flygplatser |
2008 | Skapar, ritar, projektleder och bygger Marché och Kemia i Forum Nacka Skapar nytt matkoncept till Café Davidoff Skapar, Ritar, projektleder och bygger Galette & Crepe i Forum Nacka Skapar, ritar, projektleder och bygger Gourmandise i Forum Nacka och blir delägare med Jan Richter |
2007 | Projektleder 4 nya restaurang- och cafékoncept i Nya Forum Nacka. Designar och inreder sommarhus, Sandhamn Café Mothersearth säljs till Café Gateau. Idépresenterar saluhallsförslag i Sickla Köpcentrum i 3D Samarbetar med Newsec för restaurangetablering på Blasieholmen, Blasieholmens Akvarium & Restaurang B.A.R. |
2006 | Skapar idén Greensurf & Grill, ett hälsomatkoncept Sandhamns Deli, ritar för tillstånd, tar fram logotyp och levererar markiser m.m. Idékonsult åt Rodamco i Nya Forum Nacka Konsulterar och ritar Spelvik Spa, Nyköping Sammanställer idéförslag till Nova Park Conference Ritar konceptet Tropicana i Moskva och St. Petersburg, 3D Öppnar Café i Mothersearth Showroom, Lidingö |
2005 | Ritar och levererar konceptet Café Tartine i Sickla Köpcentrum Projekterar cafépråm på Strandvägen |
2004 | Konsult och delägare i Fågelbro Golfrestaurang, driftansvarig |
2003 | Ritar och bygger Casablanca i Heron City Ritar projekten Tusen & En Natt och Robinson i Heron City, Konsultuppdrag AMF-fastigheter i Gallerian Hamngatan, idéskisser Restaurang Hollywood och 2 caféer (nuvarande Coppola och ovala Stacy) |
2002 | Konceptskapar restaurang ”Gobi” i Athen Konceptritar nattklubb i Moskva, 3D |
2001 | Grundar koncept Amazon Café, Kök & Bar, Heron City Kungens Kurva, ritar och projektleder och tillverkar inredningen i Indonesien |
2001 | Öppnar Showroom Mother’s Earth, 200 kvm med möbler och accessoarer och arkitektkontor på Lidingö |
2000 | Claes Philipson Production AB – startar design- och inredningskontor för privata hem och restauranger, samt import av egendesignade möbler. tillverkade i Asien |
1998-2000 | Stiftare till www.winespot.com (B-2-B vinförsäljning på Internet). VD, marknads- och designansvarig. |
1998-1999 | Restaurangkonsult Hotell Båstad och Provobis Hotels m.m. Föredragshållare i mat- och vinprovningar |
1997-1998 | Designer, VD och projektledare till Nya Restaurang Riche och Teatergrillen, Stockholm. |
1997-1998 | Gastronomisk ansvarig under kungahusets stadsbesök i Sydafrika och Mocanbique. |
1995-1997 | Stiftare och källarmästare Sophie´s Bar, Stockholm |
1991-1997 | Stiftare och källarmästare Bistro Jarl, Stockholm. |
1984-1991 | Stiftare av Kroginredarna AB, konceptskapare och projektledare. |
1982-1983 | Restaurangkonsult Paris, Nairobi och Florida. |
1980-1981 | Representant Electrolux Storkök, Stockholm. |
1978-1979 | Köksmästarkonsult Restaurang Pinkies, Stockholm |
1974-1976 | Chef tournant, Restaurant La Tour d´Argent (3-stjärnor i Guide Michelin), samt commis de sale, cuisine, patissier – Restaurang Copenhague, Paris. |
Utbildning:
2000 | CAD – och datakurser. |
1999-2000 | IHM Business School – Marknadsföring/Företagsekonomi. |
1977-1978 | Stockholms Universitet – Företagsekonomisk linje, 60 poäng. |
1976-1977 | Kristinebergs Högre Administrativa Kurs för Hotell och Restaurang. |
1973-1974 | Åre Hotell- och Restaurangskola med praktik på Björnrike och Vemdalens Fjällhotell. |