CV

CV

En stor tillgång jag har skaffat mig genom åren är erfarenhet av förhandlingsteknik, betydelsen att upprätta hållbara avtal. Lika viktigt som att hålla tidsplanen som projektledare. Varierande chefsuppgifter inom restaurangbranschen kombinerat med akademisk utbildning från universitet, högskolor och kurser har underlättat samarbetet med arkitekter, konsulter, krögare, privatpersoner, myndigheter, fastighetsägare m.fl.

Arbetslivserfarenhet:

2015-2017 Airjump Trampolinpark, projektledare
Strandstigen, Lidingö, projektleder planeringsarbete
Andy´s Lekland, Bromma, helhetskoncept – logistik-, F&B och konceptarbete
2013-2015 Utvecklar konceptet B3 och Eataly Stockholm till Håkan Pehrsson/Propertyadvisorgroup/Pembroke Real Estate, Kv. Hästen.
Marknadsför koncept B3 och genomför till El Portalon, Marbella
Designar och ritar en veranda till Ekströmmen Säteri, Linköping
2012 Presenterar “permanent kommersiell bondens marknad” för Stockholms Stad,
Diligentia och LRF med intresseanmälan till Norra Djurgårdsstaden.
Elite Park Avenue Hotel, Göteborg – analys- och idéuppdrag.
Långängens Gård, Lidingö – “hållbarhet och trovärdighet”.
Studiebesök Paris – Salon de thé/Angelina, Rue Rivoli, förslag till Karolin Forsling, AMF/Mood                                                                          Säljer Gourmand, Nacka Forum till Thelin´s Konditori.
Island Lodge, Stockholms Skärgård – kocksamarbete med Gåshaga Sea Lodge.
Studiebesök Barcelona – tapas – Grupo Tragaluz/Cuines Sante Caterina och La Xina samt Bar Mut och Ciudad Condal
2011 Västermalms Strand, idépresentation – tapaskoncept till JM.                                                                                                                                    Affärsresa till Kina; Shanghai-Shenzhen-Hongkong, möbelmässa med fabriksbesök för ME design & inredning.
Wretmanshallarna f. 1991 återupplivas som projekt “permanent kommersiell bondens marknad” inspirerat av Eataly,
New York och visionen “Sverige det nya matlandet”.
Besöker The Swedish-American Chambers of Commerce, New York – “Farm to Fork” och studerar Whole Food Market samt träffar bl.a. Mario Batali, Eataly och Marcus Samuelson.
2010 Driftansvarig Gourmand (f.d. Gourmandise) Nacka Forum och ändrar konceptet till lunchcafé.
Ritar Chariot de Café, mobil serveringsvagn La Paul åt SL, Stockholm.
2000-2009 Parallellt med ovan, ansvarig för möbelförsäljningen av egna designade möbler tillverkade i Asien i Mothersearth Showroom,
Lidingö, www.mothersearth.nu
2009 Delaktig i idéskapandet av Macarong
Utför presentationsunderlag för konceptet Asian Delicious i Forum Nacka.
Etablerar nytt take-away koncept för tågstationer och flygplatser
2008 Skapar, ritar, projektleder och bygger Marché och Kemia i Forum Nacka                                                                                                                        Skapar nytt matkoncept till Café Davidoff Skapar,
Ritar, projektleder och bygger Galette & Crepe i Forum Nacka                                                                                                                                             Skapar, ritar, projektleder och bygger Gourmandise i Forum Nacka och blir delägare med Jan Richter
2007 Projektleder 4 nya restaurang- och cafékoncept i Nya Forum Nacka.                                                                                                                                 Designar och inreder sommarhus, Sandhamn
Café Mothersearth säljs till Café Gateau.                                                                                                                                                                        Idépresenterar saluhallsförslag i Sickla Köpcentrum i 3D
Samarbetar med Newsec för restaurangetablering på Blasieholmen, Blasieholmens Akvarium & Restaurang B.A.R.
2006 Skapar idén Greensurf & Grill, ett hälsomatkoncept
Sandhamns Deli, ritar för tillstånd, tar fram logotyp och levererar markiser m.m.
Idékonsult åt Rodamco i Nya Forum Nacka
Konsulterar och ritar Spelvik Spa, Nyköping
Sammanställer idéförslag till Nova Park Conference
Ritar konceptet Tropicana i Moskva och St. Petersburg, 3D
Öppnar Café i Mothersearth Showroom, Lidingö
2005 Ritar och levererar konceptet Café Tartine i Sickla Köpcentrum                                                                                                                                  Projekterar cafépråm på Strandvägen
2004 Konsult och delägare i Fågelbro Golfrestaurang, driftansvarig
2003 Ritar och bygger Casablanca i Heron City
Ritar projekten Tusen & En Natt och Robinson i Heron City,
Konsultuppdrag AMF-fastigheter i Gallerian Hamngatan, idéskisser
Restaurang Hollywood och 2 caféer (nuvarande Coppola och ovala Stacy)
2002 Konceptskapar restaurang ”Gobi” i Athen
Konceptritar nattklubb i Moskva, 3D
2001 Grundar koncept Amazon Café, Kök & Bar, Heron City Kungens Kurva, ritar
och projektleder och tillverkar inredningen i Indonesien
2001 Öppnar Showroom Mother’s Earth, 200 kvm med möbler och accessoarer och arkitektkontor på Lidingö
2000 Claes Philipson Production AB – startar design- och inredningskontor för privata hem och restauranger,
samt import av egendesignade möbler. tillverkade i Asien
1998-2000 Stiftare till www.winespot.com (B-2-B vinförsäljning på Internet). VD, marknads- och designansvarig.
1998-1999 Restaurangkonsult Hotell Båstad och Provobis Hotels m.m.
Föredragshållare i mat- och vinprovningar
1997-1998 Designer, VD och projektledare till Nya Restaurang Riche och Teatergrillen, Stockholm.
1997-1998 Gastronomisk ansvarig under kungahusets stadsbesök i Sydafrika och Mocanbique.
1995-1997 Stiftare och källarmästare Sophie´s Bar, Stockholm
1991-1997 Stiftare och källarmästare Bistro Jarl, Stockholm.
1984-1991 Stiftare av Kroginredarna AB, konceptskapare och projektledare.
1982-1983 Restaurangkonsult Paris, Nairobi och Florida.
1980-1981 Representant Electrolux Storkök, Stockholm.
1978-1979 Köksmästarkonsult Restaurang Pinkies, Stockholm
1974-1976 Chef tournant, Restaurant La Tour d´Argent (3-stjärnor i Guide Michelin),
samt commis de sale, cuisine, patissier – Restaurang Copenhague, Paris.

Utbildning:

2000 CAD – och datakurser.
1999-2000 IHM Business School – Marknadsföring/Företagsekonomi.
1977-1978 Stockholms Universitet – Företagsekonomisk linje, 60 poäng.
1976-1977 Kristinebergs Högre Administrativa Kurs för Hotell och Restaurang.
1973-1974 Åre Hotell- och Restaurangskola med praktik på Björnrike och Vemdalens Fjällhotell.